Data 05.03.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Miód wielokwiatowy 25 g,
- Twaróg 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem 350 g,
- Jogurt naturalny 1 szt,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno - żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2273 kcal, Białko - 95 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30g, Węglowodany - 331 g, cukry proste - 105 g, Błonnik - 20 g, Sól - 3,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 05.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 1 szt,
- Twaróg 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Sałata lodowa z zielenina 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Jarzynowa 350 ml,
- Risotto warzywne z ryżem brązowym 400 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki b/ cukru 1 szt,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żólty 30 g,
- Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2013 kcal, Białko - 73 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 275 g, Cukry proste - 50 g, Błonnik - 44 g, Sól - 4,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|