Data 07.03.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasz jaglana mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Filet z dorsza smażony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty kiszonej 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Pasta jajeczna 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ogórek konserwowy 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2288 kcal, Białko - 90 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 19 g, Węglowodany - 338 g, cukry proste - 90 g, Błonnik - 28 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 07.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Surówka z kapust kiszonej 200 g
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 1812 kcal, Białko - 95 g, Tłuszcze - 55 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g, Węglowodany - 254 g, Cukry proste - 40 g, Błonnik - 39 g, Sól - 6,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|