Data 12.03.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno - żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb pszenno – żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2721 kcal, Białko - 149 g, Tłuszcze - 107 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 37g, Węglowodany - 304 g, cukry proste - 82 g, Błonnik - 29 g, Sól - 6,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 12.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2530 kcal, Białko - 120 g, Tłuszcze - 104 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 34 g, Węglowodany - 306 g, Cukry proste - 35 g, Błonnik - 49 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|