Data 14.03.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Twarożek z owocami 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Masło extra 10 g,
- Mandarynka 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
- Rogalik maślany 50g 1 szt,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt.- 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka wieprzowa. 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Sałata lodowa z zielenina 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2444 kcal, Białko - 98 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 356 g, cukry proste - 93 g, Błonnik - 30 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 14.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Surówka z czerwonej kiszonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta humus 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2257 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 304 g, Cukry proste - 46 g, Błonnik - 45 g, Sól - 6,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|