Data 17.03.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno - żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany pszenno – żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 lm,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku niskosłodzony 250 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2323 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 83 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g, Węglowodany - 297 g, cukry proste - 75 g, Błonnik - 26,7 g, Sól- 5,49 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 17.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Mix sałat z zieleniną i olejem 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 ml,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos pomidorowo- paprykowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
|
- Podpłomyki bez cukru 1 sztuk,
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Pasta mięsna z pieczarkami 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2252 kcal, Białko - 98 g, Tłuszcze - 87 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 287 g, Cukry proste - 40 g, Błonnik - 47 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|