Data 18.03.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Bigos 350 g,
- Chleb pszenno – żytni 50 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 1966 kcal, Białko - 92 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 259 g, cukry proste - 37 g, Błonnik - 24 g, Sól- 6,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 18.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Bułka grahamka 1 szt,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Zraz wieprzowy z warzywami 100 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1997 kcal, Białko - 94 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g, Węglowodany - 271 g, Cukry proste - 31 g, Błonnik - 36 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|