Data 19.03.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Barszcz zabielany 350 g,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Marchew gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2168 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27,3g, Węglowodany - 290 g, cukry proste - 36 g, Błonnik - 21 g, Sól - 4,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 19.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta humus z suszonym pomidorami i zieleniną 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka Colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Sałatka śledziowa 150 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2169 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 306 g, Cukry proste - 29 g, Błonnik - 36 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|