Data 20.03.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Serek ziołowy 50 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Galaretka owocowa niskosłodzona 150 ml,
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos śmietanowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50,
- Ser żółty 30 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2230 kcal, Białko - 115 g, Tłuszcze - 72 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 288 g, cukry proste - 46 g, Błonnik - 19 g, Sól - 7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 20.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 100 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 g,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos śmietanowy 100 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Fasolka szparagowa 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbaski frakfunterki 70 g,
- Ser żółty 30 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 1997 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 270 g, Cukry proste - 21 g, Błonnik - 43 g, Sól - 6,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|