Data 25.03.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Rzodkiewka 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
- Kaszotto z sosem pomidorowym, warzywami i zieleniną 400 g,
- Surówka z ogórka kiszonego , jabłka i cebuli 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2483 kcal, Białko - 121 g, Tłuszcze - 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 328 g, cukry proste - 65 g, Błonnik - 43 g, Sól- 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 25.03.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Selerowa z makaronem 350 ml,
- Kaszotto z sosem pomidorowym , warzywami i zieleniną 400 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulką 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2249 kcal, Białko - 119 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 286 g, Cukry proste - 36 g, Błonnik - 48 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|