Data 08.04.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Makaron ze szpinakiem i słonecznikiem 400 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2078 kcal, Białko - 92 g, Tłuszcze - 61 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 300 g, cukry proste - 54 g, Błonnik - 23 g, Sól- 5,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 08.04.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Bułka grahamka 1 szt,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Makaron razowy ze szpinakiem ierem i slonecznikiem 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1867 kcal, Białko - 95 g, Tłuszcze - 60 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g, Węglowodany - 241 g, Cukry proste - 32 g, Błonnik - 32 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|