Data 14.04.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ziemniaczana z koperkiem 350 ml,
- Makaron w sosie bolońskim z zieleniną 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno- żytni 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- ogórk kiszony 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2144 kcal, Białko - 120 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 271 g, cukry proste - 64 g, Błonnik - 22 g, Sól- 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 14.04.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Grochowa 350 ml,
- Makaron razowy z sosem bolońskim 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Serek topiony 30 g,
- Schab pieczony wedlina 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2320 kcal, Białko - 130 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 292 g, Cukry proste - 39 g, Błonnik - 47 g, Sól - 6,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|