Data 15.04.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasz manna na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonego groszku 350 ml,
- Leniwe z masłem 350 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2209 kcal, Białko - 118 g, Tłuszcze - 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g, Węglowodany - 283 g, cukry proste - 81 g, Błonnik - 20 g, Sól- 5,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 15.04.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 25 g,
- Bułka grahamka 1szt,
- Masło extra 10 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Szynkowa wieprzowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonego groszku 350 ml,
- Kotlet pożarski pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 g,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Sałatka z ryżu brązowego z tuńczykiem i fasola 100 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2190 kcal, Białko - 101 g, Tłuszcze - 63 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 330 g, Cukry proste - 38 g, Błonnik - 42 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|