Data 16.04.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Serek ziołowy 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Rosół z makaronem 350 g,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos szpinakowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasztet wieprzowy 100 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2463 kcal, Białko - 136 g, Tłuszcze - 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 300 g, cukry proste - 74 g, Błonnik - 25 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 16.04.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Rosół z makaronem 350 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos szpinakowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasztet pieczony 100 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2454 kcal, Białko - 142 g, Tłuszcze - 95 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 278 g, Cukry proste - 45 g, Błonnik - 41 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|