Data 17.04.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 350 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb pszenno – żytni 50 g,
- Masło 10 g,
- Pierś z indyka wędzona 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Papryka konserwowa 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 15 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
- Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
- Sos pieczarkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka wrocławska 25 g,
- Chleb pszenno- żytni 50 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Paróweczki drobiowe 2 szt 100 g,
- Kapusta pekińska z marchewką i ziarnem 35 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2650 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 116 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g, Węglowodany - 305 g, cukry proste - 45 g, Błonnik - 32 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 17.04.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze slonecznikiem 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Szpinak gotowant 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 50 g,
- Kapusta pekińska z marchewka i ziarnem 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2313 kcal, Białko - 120 g, Tłuszcze - 79 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 291 g, Cukry proste - 40 g, Błonnik - 28 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|