Data 16.06.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Dynia pieczona 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Serek topiony 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2292 kcal, Białko - 108 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 312 g, Cukry proste - 54 g, Błonnik – 24 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 16.06.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa pejzanka 350 g,
- Pulpet z soczewicy z wieprzowiną 100 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2324 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 316 g, Cukry proste - 31 g, Błonnik – 45 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|