Data 04.08.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa ziemniaczana z koperkiem 350 ml,
- Makaron w sosie bolońskim z zieleniną 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2247 kcal, Białko - 118 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 289 g, Cukry proste - 65 g, Błonnik – 24 g, Sól - 4,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 04.08.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa grochowa 350 ml,
- Makaron razowy z sosem bolońskim z zieleniną 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
- Kalafior gotowany z zieleniną 150 g,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Serek topiony 30 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2251 kcal, Białko - 123 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 292 g, Cukry proste - 44 g, Błonnik – 50 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|