Data 06.08.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser biały 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa zacierka 350 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos szpinakowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Miód wielokwiatowy 25 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2286 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 316 g, Cukry proste - 78 g, Błonnik – 23 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 06.08.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zacierka 350 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos szpinakowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z porem, jabłkiem i marchewką 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta z pieczonej dyni z sezamem 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2182 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 260 g, Cukry proste - 40 g, Błonnik – 40 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|