Data 07.08.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 g,
- Leczo z cukinii 400 g,
- Chleb graham 50 g,
- Gruszka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałatka brokułowo-kalafiorowa 150 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany 1 szt,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2262 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g, Węglowodany - 302 g, Cukry proste - 39 g, Błonnik – 32 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 07.08.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 100 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałatka brokułowo–kalafiorowa 150 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 1 szt,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2233 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 332 g, Cukry proste - 51 g, Błonnik – 44 g, Sól - 6,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|