Data 11.08.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Serek topiony 30 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2248 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 301 g, Cukry proste - 61 g, Błonnik – 24 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 11.08.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa z fasolki szparagowej 350 g,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z cukinii 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
- Kalafior gotowany z zieleniną 150 g,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2136 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 81 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 271 g, Cukry proste - 45 g, Błonnik – 40 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|