Data 13.08.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Manna na mleku 350 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka kajzerka 1 szt,
- Masło 10 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
Obiad
|
- Zupa szpinakowa zabielana 350 ml,
- Schab pieczony w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Kiełbaski frakfunterki 3 szt,
- Kapusta pekińska z marchewką i ziarnem 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku niskosłodzony 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2338 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 93 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g, Węglowodany - 277 g, Cukry proste - 45 g, Błonnik – 25 g, Sól - 4,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 13.08.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Manna na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Ser biały 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
Obiad
|
- Zupa szpinakowa zabielana 350 ml,
- Ryż zapiekany z jabłkiem 350 g,
- Jogurt naturalny 1 szt,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Sałatka makaronowa z pomidorem i olejem 150 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2239 kcal, Białko - 94 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 323 g, Cukry proste - 86 g, Błonnik – 16 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|