Data 14.08.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz biały z kiełbasą 350 ml,
- Kasza gryczana 200 g,
- Sos pieczarkowy 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Sałatka z ogórka kiszonego, pomidora i cieciorki 150 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2309 kcal, Białko - 91 g, Tłuszcze - 91 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g, Węglowodany - 294 g, Cukry proste - 37 g, Błonnik – 29 g, Sól - 4,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 14.08.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 100 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz biały z kiełbasą 350 ml,
- Kasza gryczana 200 g,
- Sos pieczarkowy 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Sałatka z ogórka kiszonego, pomidora i cieciorki 150 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2168 kcal, Białko - 79 g, Tłuszcze - 86 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 290 g, Cukry proste - 59 g, Błonnik – 40 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|