Data 18.08.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Zacierka mleku 300 ml,
- CChleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa z cukini 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2201 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 288 g, Cukry proste - 88 g, Błonnik – 24 g, Sól - 5,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 18.08.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 30 g,
- Bułka grahamka-50g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Ser żółty 30g,
- Ogórek kiszony 50g,
- Mix sałat z zieleniną 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa z cukini 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200g,
- Pomidor z cebulką i olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2122 kcal, Białko - 105 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 262 g, Cukry proste - 54 g, Błonnik – 36 g, Sól - 4,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|