Data 21.08.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Pierś gotowana z indyka 50 g,
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
- Mix sałat z ogórkiem i zieleniną 35 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2420 kcal, Białko - 123 g, Tłuszcze - 95 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 278 g, Cukry proste - 37 g, Błonnik – 20 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 21.08.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa ryżanka z masłem 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 150 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2522 kcal, Białko - 123 g, Tłuszcze - 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 330 g, Cukry proste - 47 g, Błonnik – 23 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|