| 
| Data 19.11.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Chleb pszenno - żytni 50 g,Chleb razowy 25 g,Szynka wieprzowa 50 g,Ser żółty 30 g,Papryka świeża paski 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa selerowa z makaronem 350 ml,Pierogi ukarińskie z masłem 400 g,Surówka Colesław – 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb razowy 50 g,Chleb pszenno-żytni 25 g,Szynka wieprzowa 50 g,Serek topiony 30 g,Rzodkiewka 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2526 kcal,Białko - 103 g,
 Tłuszcze - 74 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
 Węglowodany - 380 g,
 cukry proste - 74 g,
 Błonnik - 38 g,
 Sól- 6,9 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 19.11.2024r
 |  | Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Szynka wieprzowa 50 g,Ser żółty 30 g,Papryka świeża paski 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa selerowa z makaronem 350 ml,Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,Ziemniaki z koperkiem 200 g,Surówka Colesław 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Szynka wieprzowa 50 g,Serek topiony 30 g,Rzodkiewka 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2121 kcal,Białko - 113 g,
 Tłuszcze - 65 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
 Węglowodany - 284 g,
 Cukry proste - 43 g,
 Błonnik - 43 g,
 Sól - 6,8 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |