Rejestracja 81 537 41 71 

Data 29.11.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Mandarynka 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa dyniowa krem 350 ml,
  • Makaron świderki z serem białym i masłem 400 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt.- 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Szynka wieprzowa. 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Sałata lodowa z zielenina 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2472 kcal,
Białko - 99 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 361 g,
Cukry proste - 99 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 5,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa dyniowa krem 350 ml,
  • Makaron razowy z serem i masłem 400 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty kiszonej 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1878 kcal,
Białko - 89 g,
Tłuszcze - 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 230 g,
Cukry proste - 44 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 6,1 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 27.11.2024r

 

Dieta latwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno - żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
  • Udko z kurczaka pieczone 150 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

kolacja

  • Chleb pszenno – żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl z owocami 250 gl

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2701 kcal,
Białko - 137 g,
Tłuszcze - 11 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g,
Węglowodany - 304 g,
cukry proste - 82 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 7 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
27.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Gruszka 200 g,

obiad

  • Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
  • Udko z kurczaka pieczone 150 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Podpłomyki b/cukru 1szt.,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2475 kcal,
Białko - 106g,
Tłuszcze - 108 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g,
Węglowodany - 293 g,
Cukry proste - 34 g,
Błonnik - 47 g,
Sól - 6,9 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 25.11.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Zacierka mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Mix sałat z zieleniną 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Gruszka 200 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Brokuł na parze 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2307 kcal,
Białko - 110 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 314 g,
cukry proste - 53 g,
Błonnik - 31 g,
Sól- 4,8 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
25.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 50 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Melon 150 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Brokuł na parze 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1965 kcal,
Białko - 95 g,
Tłuszcze - 63 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 274 g,
Cukry proste - 34 g,
Błonnik - 47 g,
Sól - 4,7 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 26.11.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 50 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Galaretka owocowa 150 ml,

obiad

  • Zupa Selerowa z makaronem 350 g,
  • Bigos 350 g,
  • Chleb pszenno- żytni 50 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1872 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 57 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 250 g,
cukry proste - 48 g,
Błonnik - 24 g,
Sól- 6,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
26.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa Selerowa z makaronem 350 g,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2103 kcal,
Białko - 117 g,
Tłuszcze - 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
Węglowodany - 270 g,
Cukry proste - 38 g,
Błonnik - 41 g,
Sól - 5,4 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 22.11.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z kapusty kiszonej 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ogórek konserwowy 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2292 kcal,
Białko - 100 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g,
Węglowodany - 328 g,
Cukry proste - 70 g,
Błonnik - 28 g,
Sól - 5,8 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 22.11.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Papryka świeża paski 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Melon 100 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Surówka z kapust kiszonej 200 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski  150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1890 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 54 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g,
Węglowodany - 260 g,
Cukry proste - 35 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 6,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top