| 
| Data 20.11.2024r |  | Dieta latwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Makaron zacierka na mleku 300 ml,Chleb pszenno żytni 25 g,Bułka kajzerka 50 g,Kiełbasa krakowska 50 g,Twarożek z zieleniną 50 g,Sałata lodowa z zieleniną 35 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa jarzynowa 350 ml,Roladka drobiowa pieczona 100 g,Sos pietruszkowy 50 g,Ryż biały 200 g,Buraczki gotowane 150 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna 50 g,Chleb pszenno-żytni 25 g,Polędwica z indyka gotowana 50 g,Jajko gotowane 50 g,Pomidor 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2415 kcal,Białko - 138 g,
 Tłuszcze - 80 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
 Węglowodany - 295 g,
 cukry proste - 69 g,
 Błonnik - 19 g,
 Sól - 6,3 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 20.11.2024r
 |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 50 g,Bułka grahamka 1 szt,Kiełbasa krakowska 50 g,Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,Sałata lodowa z zielenina 35 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa Kapuśniak 350 ml,Roladka drobiowa pieczona 100 g,Sos pietruszkowy 50 g,Ryż brązowy 200 g,Sałatka z buraczka 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| podwieczorek | 
Podpłomyki b/ cukru 1 szt, |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Polędwica z indyka gotowana 50 g,Jajko gotowane 50 g,Ogórek kiszony 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Serek homogenizowany naturalny 100 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia - 2184 kcal,Białko - 102 g,
 Tłuszcze - 94 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
 Węglowodany - 252 g,
 Cukry proste - 30 g,
 Błonnik - 37 g,
 Sól - 6,7 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |