| 
| Data 26.11.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Płatki owsiane na mleku 300 ml,Chleb pszenno żytni 50 g,Chleb razowy 50 g,Twarożek z ziarnami 50 g,Szynka wieprzowa 50 g,Pomidor 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania | 
Galaretka owocowa 150 ml, |  
| obiad | 
Zupa Selerowa z makaronem 350 g,Bigos 350 g,Chleb pszenno- żytni 50 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna 50 g,Chleb pszenno-żytni 25 g,Szynka drobiowa 50 g,Jajko gotowane 1 szt,Ogórek kiszony 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 1872 kcal,Białko - 103 g,
 Tłuszcze - 57 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
 Węglowodany - 250 g,
 cukry proste - 48 g,
 Błonnik - 24 g,
 Sól- 6,9 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 26.11.2024r
 |  | Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Twarożek z ziarnami 50 g,Szynka wieprzowa gotowana 50 g,Pomidor 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa Selerowa z makaronem 350 g,Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,Kasza jęczmienna 200 g,Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Szynka drobiowa 50 g,Jajko gotowane 1 szt,Ogórek kiszony 100 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2103 kcal,Białko - 117 g,
 Tłuszcze - 67 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
 Węglowodany - 270 g,
 Cukry proste - 38 g,
 Błonnik - 41 g,
 Sól - 5,4 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |