Data 26.11.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 50 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Galaretka owocowa 150 ml,
|
obiad
|
- Zupa Selerowa z makaronem 350 g,
- Bigos 350 g,
- Chleb pszenno- żytni 50 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1872 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 57 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 250 g, cukry proste - 48 g, Błonnik - 24 g, Sól- 6,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 26.11.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Selerowa z makaronem 350 g,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2103 kcal, Białko - 117 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 270 g, Cukry proste - 38 g, Błonnik - 41 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|