| 
| Data 21.11.2024r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Kasza manna na mleku 300 ml,Chleb pszenno żytni 25 g,Bułka pszenna 50 g,Szynka wieprzowa 50 g,Twarożek z zieleniną 50 g,Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa krem brokułowa 350 ml,Rumsztyk w sosie własnym 150 g,Kasza jęczmienna 200 g,Surówka z marchewki i jabłka 200 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Bułka pszenna 25 g,Chleb pszenno-żytni 50 g,Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,Szynka drobiowa 50 g,Sałata 35 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia - 2470 kcal,Białko - 113 g,
 Tłuszcze - 88 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
 Węglowodany - 320 g,
 cukry proste - 90 g,
 Błonnik - 27 g,
 Sól - 6,0 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 21.11.2024r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Twarożek z zieleniną 50 g,Szynka wieprzowa 50 g,Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zielenina 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa krem brokułowa 350 g,Rumsztyk w sosie własnym 150 g,Kasza jęczmienna 200 g,Surówka z marchwi i jabłka 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek |  |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Szynka drobiowa 50 g,Pasta mięsna z warzywami z zieleniną 100 g,Sałata 35 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza  | Energia - 2235 kcal,Białko - 102 g,
 Tłuszcze - 83 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
 Węglowodany - 292 g,
 cukry proste - 32 g,
 Błonnik - 39 g,
 Sól - 6,2 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |