| 
| Data 27.11.2024r |  | Dieta latwostrawna (2) |  
|  | śniadanie | 
Kasza jaglana na mleku 300 ml,Chleb mieszany pszenno - żytni 25 g,Bułka pszenna 50 g,Krakowska wieprzowa 50 g,Twarożek z zieleniną 50 g,Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa z zielonych warzyw 350 ml,Udko z kurczaka pieczone 150 g,Sos pietruszkowy 50 g,Ryż biały 200 g,Surówka z marchwi i jabłka 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb pszenno – żytni 25 g,Bułka pszenna wrocławska 50 g,Kiełbasa szynkowa 50 g,Sałatka kalafiorowa 100 g,Sałata 15 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2701 kcal,Białko - 137 g,
 Tłuszcze - 11 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g,
 Węglowodany - 304 g,
 cukry proste - 82 g,
 Błonnik - 29 g,
 Sól - 7 g,
 |  |   Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 27.11.2024r
 |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Krakowska wieprzowa 50 g,Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,Masło 82% 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadania |  |  
| obiad | 
Zupa z zielonych warzyw 350 ml,Udko z kurczaka pieczone 150 g,Sos pietruszkowy 50 g,Ryż brązowy 200 g,Surówka z marchwi i jabłka 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek | 
Podpłomyki b/cukru 1szt., |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Kiełbasa szynkowa 50 g,Sałatka kalafiorowa 100 g,Sałata 15 g,Margaryna /mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Serek homogenizowany naturalny 100 g, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia - 2475 kcal,Białko - 106g,
 Tłuszcze - 108 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g,
 Węglowodany - 293 g,
 Cukry proste - 34 g,
 Błonnik - 47 g,
 Sól - 6,9 g,
 |  |    Śniadanie: 
 Obiad: 
 |