| 
| Data 29.11.2024r |  | Dieta podstawowa (1) |  
|  | śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Bułka pszenna 25 g,Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,Twaróg 50 g,Dżem nisko słodzony 40 g,Masło extra 10 g,Mandarynka 100 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa dyniowa krem 350 ml,Makaron świderki z serem białym i masłem 400 g,Jabłko 150 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żyt.- 50 g,Bułka pszenna wrocławska 25 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Szynka wieprzowa. 50 g,Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,Sałata lodowa z zielenina 35 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2472 kcal,Białko - 99 g,
 Tłuszcze - 75 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
 Węglowodany - 361 g,
 Cukry proste - 99 g,
 Błonnik - 24 g,
 Sól - 5,0 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  | 
| 
| Data 29.11.2024r |  | Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6) |  
|  | śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Szynka gotowana wieprzowa 50 g,Twaróg 50 g,Rzodkiewka 100 g,Masło extra 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| obiad | 
Zupa dyniowa krem 350 ml,Makaron razowy z serem i masłem 400 g,Surówka z czerwonej kapusty kiszonej 200 g,Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml, |  
| podwieczorek | 
Chrupki kukurydziane 20 g, |  
| kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Pasta humus 50 g,Szynka wieprzowa 50 g,Sałata lodowa z zieleniną 35 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 1878 kcal,Białko - 89 g,
 Tłuszcze - 76 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
 Węglowodany - 230 g,
 Cukry proste - 44 g,
 Błonnik - 39 g,
 Sól - 6,1 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad:
 
  |