| 
| Data 22.08.2025r |  | Dieta łatwostrawna (2) |  
|  | Śniadanie | 
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,Bułka pszenna 25 g,Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,Twaróg 50 g,Dżem nisko słodzony 40 g,Masło extra 10 g,Jabłko 150 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie | 
Rogalik maślany 50 g 1 szt, |  
| Obiad | 
Zupa dyniowa krem 350 ml,Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,Ziemniaki z koperkiem 200 g,Szpinak gotowany 150 g,Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml, |  
| Kolacja | 
Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,Bułka pszenna wrocławska 25 g,Margaryna / mix do smarowania 10 g,Szynka wieprzowa 50 g,Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,Sałata lodowa z zieleniną 35 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja | 
Budyń waniliowy niskosłodzony 200 ml, |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2467 kcal,Białko - 103 g,
 Tłuszcze - 87 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
 Węglowodany - 328 g,
 Cukry proste - 74 g,
 Błonnik – 25 g,
 Sól - 5,2 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad: 
 | 
| 
| Data 22.08.2025r |  | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |  
|  | Śniadanie | 
Chleb razowy 100 g,Szynka wieprzowa 50 g,Twaróg 50 g,Rzodkiewka 100 g,Masło extra 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II śniadanie |  |  
| Obiad | 
Zupa dyniowa krem 350 ml,Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,Ziemniaki z koperkiem 200 g,Mix sałat z zieleniną i olejem 150 g,Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml, |  
| Podwieczorek | 
Chrupki kukurydziane 20 g, |  
| Kolacja | 
Chleb razowy 100 g,Pasta humus 50 g,Szynka wieprzowa 50 g,Ogórek zielony 100 g,Mix do smarowania 10 g,Herbata czarna bez cukru 250 ml, |  
| II kolacja |  |  
| Wartość odżywcza posiłków | Energia – 2186 kcal,Białko - 97 g,
 Tłuszcze - 80 g,
 Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
 Węglowodany - 291 g,
 Cukry proste - 45 g,
 Błonnik – 43 g,
 Sól - 6,4 g,
 |  | Śniadanie: 
 Obiad: 
 |