Rejestracja 81 537 41 71 

Data 29.08.2025r

 

Dieta podstawowa (1)

 

Śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

Obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

Kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Sałatka z kuskus i buraczkiem 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2551 kcal,
Białko - 94 g,
Tłuszcze - 94 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 344 g,
Cukry proste - 73 g,
Błonnik – 28 g,
Sól - 5,2 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 29.08.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Arbuz 300 g,

Obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Filet z dorsza pieczony 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

Podwieczorek

  • Mini marchewki 100 g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Sałatka kuskus i buraczkiem 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany bez cukru 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2151 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 74 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 286 g,
Cukry proste - 54 g,
Błonnik – 38 g,
Sól - 4,6 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Data 28.08.2025r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Serek ziołowy 50 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pomidorki koktajlowe 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Galaretka owocowa 150 ml,

Obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Potrawka z kurczaka z ziołami 150 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Mix sałat z zieleniną 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy niskosłodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2313 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 84 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 285 g,
Cukry proste - 59 g,
Błonnik – 18 g,
Sól - 6,5 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety łatwostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety łatwostrawnej

Data 28.08.2025r

 

Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 100 g,
  • Pomidorki koktajlowe 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

Obiad

  • Zupa Solferino 350 g,
  • Filet z kurczaka pieczony 100 g,
  • Sos śmietanowo-musztardowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Fasolka szparagowa 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

Podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 20 g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbaski Frakfumterki 70 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z czerwonej papryki 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2355 kcal,
Białko - 108 g,
Tłuszcze - 95 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g,
Węglowodany - 293 g,
Cukry proste - 40 g,
Błonnik – 49 g,
Sól - 6,6 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Data 26.08.2025r

 

Dieta podstawowa (1)

 

Śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Bułka kajzerka 25 g,
  • Chleb razowy, żytni 50 g,
  • Polędwica z indyka 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałatka z pomidora i ogórka z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Herbatniki 30 g,

Obiad

  • Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
  • Kotlet schabowy 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka Colesław 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Kakao na mleku niskosłodzonym 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana z kruszonką 50 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2660 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 95 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 356 g,
Cukry proste - 51 g,
Błonnik – 33 g,
Sól - 6,0 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 26.08.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Bułka grahamka 1 szt,
  • Chleb razowy, żytni 50 g,
  • Polędwica z indyka 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałatka z pomidorem, ogórkiem i siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Melon 150 g,

Obiad

  • Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Surówka Colesław 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

Podwieczorek

  • Kisiel bez cukru 200 ml,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Skyr naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2186 kcal,
Białko - 122 g,
Tłuszcze - 70 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 286 g,
Cukry proste - 41 g,
Błonnik – 41 g,
Sól - 5,9 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Data 27.08.2025r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Ryż na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Banan 1 szt,

Obiad

  • Barszcz czerwony niezabielany 350 g,
  • Kaszotto z sosem pomidorowym i warzywami 400 g,
  • Marchew gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany psz.-żytni 25 g,
  • Jajo gotowane 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2132 kcal,
Białko - 105 g,
Tłuszcze - 73 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 275 g,
Cukry proste - 75 g,
Błonnik – 31 g,
Sól - 4,5 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety łatwostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety łatwostrawnej

Data 27.08.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Pomarańcza 100 g,

Obiad

  • Barszcz czerwony niezabielany 350 g,
  • Kaszotto z sosem pomidorowym i warzywami 400 g,
  • Surówka z cukinii 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

Podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2001 kcal,
Białko - 92 g,
Tłuszcze - 78 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 249 g,
Cukry proste - 33 g,
Błonnik – 44 g,
Sól - 4,8 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Data 25.08.2025r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

Śniadanie

  • Zacierka mleku 300 ml,
  • CChleb mieszany psz. żytni 25 g,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Mix sałat z zieleniną 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Arbuz 300 g,

Obiad

  • Zupa z cukini 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250ml,

Kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany niskosłodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2201 kcal,
Białko - 114 g,
Tłuszcze - 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 288 g,
Cukry proste - 88 g,
Błonnik – 24 g,
Sól - 5,1 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety łatwostrawnej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety łatwostrawnej

Data
25.08.2025r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 30 g,
  • Bułka grahamka-50g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30g,
  • Ogórek kiszony 50g,
  • Mix sałat z zieleniną 15 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt naturalny 150 g,

Obiad

  • Zupa z cukini 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200g,
  • Pomidor z cebulką i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

Podwieczorek

  • Jabłko 150g,

Kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2122 kcal,
Białko - 105 g,
Tłuszcze - 80 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 262 g,
Cukry proste - 54 g,
Błonnik – 36 g,
Sól - 4,7 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Back to top