Rejestracja 81 537 41 71 

Data 19.08.2025r

 

Dieta podstawowa (1)

 

Śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 50 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Serek topiony 30g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pomidorki koktajlowe 100g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Galaretka owocowa 150 g,

Obiad

  • Zupa owocowa z makaronem 350 g,
  • Bitka wieprzowa w sosie własnym 100g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200g,
  • Ogórek z olejem i zieleniną 200g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

Kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Kapusta pekińska z rzodkiewką i olejem 70 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy nisko słodzony 200g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2296 kcal,
Białko - 104 g,
Tłuszcze - 83 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 293 g,
Cukry proste - 66 g,
Błonnik – 25 g,
Sól - 4,6 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety podstawowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety podstawowej

Data 19.08.2025r

 

Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

Śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Serek topiony 30g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50g,
  • Pomidorki koktajlowe 100g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Gruszka 200g,

Obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100g,
  • Ziemniaki 200g,
  • Ogórek świeży z zieleniną i olejem,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

Podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

Kolacja

  • Ogórek świeży z zieleniną i olejem,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Kapusta pekińska z rzodkiewką i olejem 70g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g ,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalnu 1szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2082 kcal,
Białko - 98 g,
Tłuszcze - 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 274 g,
Cukry proste - 19 g,
Błonnik – 35 g,
Sól - 5,2 g,

Śniadanie:

Zdjęcie śniadania diety cukrzycowej

Obiad:

Zdjęcie obiadu diety cukrzycowej

Back to top