Data 19.08.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 50 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Serek topiony 30g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 100g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 g,
- Bitka wieprzowa w sosie własnym 100g,
- Ziemniaki z koperkiem 200g,
- Ogórek z olejem i zieleniną 200g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Kapusta pekińska z rzodkiewką i olejem 70 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2296 kcal, Białko - 104 g, Tłuszcze - 83 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g, Węglowodany - 293 g, Cukry proste - 66 g, Błonnik – 25 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 19.08.2025r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50g,
- Pomidorki koktajlowe 100g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100g,
- Ziemniaki 200g,
- Ogórek świeży z zieleniną i olejem,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Ogórek świeży z zieleniną i olejem,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Kapusta pekińska z rzodkiewką i olejem 70g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g ,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2082 kcal, Białko - 98 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 274 g, Cukry proste - 19 g, Błonnik – 35 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|