Rejestracja 81 537 41 71 

Data 19.04.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Chleb mieszany 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Serek homogenizowany 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Papryka 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2312 kcal,
Białko - 95 g,
Tłuszcze - 80 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 316 g,
Cukry proste - 74 g,
Błonnik - 26g,
Sól - 4,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 19.04.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Chleb mieszany 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Serek homogenizowany 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Papryka 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2312 kcal,
Białko - 95 g,
Tłuszcze - 80 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 316 g,
Cukry proste - 74 g,
Błonnik - 26 g,
Sól - 4,3 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top