Rejestracja 81 537 41 71 

Data 25.10.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • zupa ml. kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
  • szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • pasta z fasoli 50 g,
  • sałata lodowa 35 g,
  • chleb razowy 50 g,
  • bułka kajzerka 50 szt,
  • masło 82% 10 g,
  • herbata czarna 250 ml,

II śniadanie

  • biszkopty - 50 g,

obiad

  • barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • makaron świderek z serem białym i skwarkami 350 g,
  • surówka z marchewki i jabłka 150 g,
  • kompot wieloowocowy 250 ml,

kolacja

  • chleb pszenno-żytni 50 g,
  • chleb razowy 50 g,
  • mix do smarowania 15 g,
  • kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • serek topiony 50 g,
  • pomidor 100 g,
  • herbata czarna 250 ml,

II kolacja

  • jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2443 kcal
Białko - 100g
Tłuszcze - 82,5g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,4g
Węglowodany ogółem - 319g
w tym cukry - 74,8
Błonnik - 27,4 g
Sól - 5,3g

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 25.10.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • pasta z fasoli 50 g,
  • sałata lodowa 35 g,
  • chleb razowy 50 g,
  • bułka grahamka 50 g,
  • masło 82% 10 g,
  • herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • kisiel gotowany bez cukru  200 ml,

obiad

  • zupa Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
  • surówka z marchewki i jabłka 150 g,
  • kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

podwieczorek

  • chleb razowy 30 g,
  • masło roślinne 5 g,
  • polędwica z indyka 20 g,
  • sałata masłowa 10 g,

kolacja

  • chleb razowy 100 g,
  • kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • serek topiony 25 g,
  • pomidory 100 g,
  • masło roślinne 10 g,
  • herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia -1942 kcal
Białko-85g
Tłuszcze-82,5g
Kwasy tłuszczowe nasycone -21,4g
Węglowodany ogółem-219g
w tym cukry- 20g
Błonnik—35,4 g
Sól-5,2g

Śniadanie:

Obiad:

Back to top