Rejestracja 81 537 41 71 

Data 02.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml,
  • Rogalik maślany 1 szt/50,
  • Chleb razowy żytni 50g,
  • Masło 82% 10g,
  • Twaróg 50g,
  • Dżem niskosłodzony 40g,
  • Jabłko 150g.
  • Herbata czarna 250 ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe - 20g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Ryż biały 200g,
  • Filet z kurczaka pieczony 100g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50g,
  • Chleb pszenno-żytni 50g,
  • Schab pieczony wędlina 50g,
  • Sałatka jarzynowa 100g,
  • Sałata masłowa 5g,
  • Margaryna/mix do smarowania 10g,
  • Herbata czarna 250ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2217 kcal
Białko-110g
Tłuszcze-58g
Kwasy tłuszczowe nasycone -16g
Węglowodany ogółem-327g
w tym cukry- 58,9g
Błonnik—30,6 g
Sól-4,6g

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 02.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 50g,
  • Bułka grahamka 50g,
  • Twaróg 50g,
  • Szynka gotowana drobiowa50g,
  • Pomidor 50g,
  • Masło 82% 10g,
  • Jabłko 150g,
  • Herbata czarna b/cukru-250ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe-20g

obiad

  • Zupa jarzynowa 350ml,
  • Ryż brązowy 200g,
  • Filet z kurczaka pieczony 100g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml,

podwieczorek

  • Kisiel b/cukru- 200ml

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100g,
  • Schab pieczony wędlina 50g,
  • Sałatka jarzynowa 100g,
  • Sałata masłowa 5g,
  • Margaryna/mix do smarowania 10g,
  • Herbata czarna b/ cukru 250ml,

II kolacja

  • kefir-200ml

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 1932 kcal
Białko - 104g
Tłuszcze - 56g
Kwasy tłuszczowe nasycone -14g
Węglowodany ogółem - 270g
w tym cukry - 48 g
Błonnik - 39 g
Sól - 4,6 g

Śniadanie:

Obiad:

Back to top