Rejestracja 81 537 41 71 

Data 30.11.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na 300 ml,
  • Chleb razowy żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 g,
  • Naleśniki z twarogiem waniliowym 250 g,
  • Jogurt naturalny 1 szt,
  • Jabłko 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Chleb żytni razowy 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Papryka konserwowa – 100 g,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2450 kcal,
Białko - 125 g,
Tłuszcze - 73 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,4 g,
Węglowodany - 346 g,
Cukry proste - 61 g,
Błonnik - 28 g,
Sól - 5,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 30.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g , Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 30 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 ml,
  • Rizotto z ryżem brązowym 400 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Papryka konserwowa 100 g,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1925 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 59 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20,4 g,
Węglowodany - 265 g,
cukry proste - 41 g,
Błonnik - 55 g,
Sól - 5,1 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top