Rejestracja 81 537 41 71 

Data 29.11.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Miód wielokwiatowy 25 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Potrawka z kurczaka z ziołami 150 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony30 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2139 kcal,
Białko - 98,5 g,
Tłuszcze - 74 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g,
Węglowodany - 278 g,
cukry proste - 41 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Pasta z soczewicy 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Kurczak w sosie curry 150 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2182 kcal,
Białko - 100 g,
Tłuszcze - 78 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 292 g,
cukry proste - 34 g,
Błonnik - 39 g,
Sól- 5,3 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top