Rejestracja 81 537 41 71 

Data 05.12.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Zupa ml. Ryż na ml. 300 ml,
  • Bułka wrocławska- 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta rybna z twarogiem 50 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Sos mięsno jarzynowy 150 g,
  • Makaron 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa- 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2013 kcal,
Białko - 112 g,
Tłuszcze - 65,6 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22,6 g,
Węglowodany - 287 g,
Cukry proste - 48 g,
Błonnik - 20,3 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 05.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem  łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka wędlina 50 g,
  • Pasta rybna z twarogiem 50 g,
  • Ogórki kiszone 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 g,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Sos mięsno jarzynowy z pieczarkami 150 g,
  • Makaron razowy 200 g,
  • Sałatka z czerwonej papryki 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 50 ml,

II kolacja

  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,

Wartość odżywcza

Energia - 2067 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 70,9 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany ogółem - 266 g,
w tym cukry - 45 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 5,6 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top