Rejestracja 81 537 41 71 

Data 09.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko pieczone 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt naturalny -1 szt.

obiad

  • Zupa zacierka 350 ml,
  • Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 150 g,
  • Brokuł gotowany 150 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2234 kcal,
Białko - 106 g,
Tłuszcze - 62 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 326 g,
Cukry proste - 89 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 5,4 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 09.02.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt naturalny – 1 szt.,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1975 kcal,
Białko - 101 g,
Tłuszcze - 66 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
Węglowodany - 262 g,
Cukry proste - 38 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 5,7 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top