Rejestracja 81 537 41 71 

Data 14.02.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g 1 szt.,

obiad

  • Zupa dyniowa z masłem- 350 ml,
  • Makaron ze szpinakiem i serem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Jajko 1 szt.,
  • Serek topiony 30 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2506 kcal,
Białko - 118 g,
Tłuszcze - 86 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g,
Węglowodany - 328 g,
cukry proste - 44 g,
Błonnik - 28 g,
Sól - 4,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 14.02.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Pasta hummus 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa dyniowa z masłem 350 ml,
  • Makaron ze szpinakiem ,serem i słonecznikiem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Jajko 1 szt.,
  • Serek topiony 30 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny. 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2137 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 74 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 288 g,
Cukry proste - 38 g,
Błonnik - 44 g,
Sól - 5,2 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top