Rejestracja 81 537 41 71 

Data 11.03.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na ml. 300 ml,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb mieszany25 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Mix salat z zieleniną i olejem 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Makaron z sosem beszamelowym 400 g,
  • Brokuł gotowany 150 g
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2100 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 277 g,
cukry proste - 47 g,
Błonnik - 19,5 g,
Sól - 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 11.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Masło 82% 10 g
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa szczawiowa 350 ml,
  • Makaron razowy z sosem beszamelowym 400 g,
  • Brokuł gotowany 150 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2028 kcal,
Białko - 86 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25,2 g,
Węglowodany - 276 g,
cukry proste - 39 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 5,3 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top