Rejestracja 81 537 41 71 

Data 18.03.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Sałata masłowa 35 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Banan 1 szt,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Fasolka szparagowa z bułką tarta i masłem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Dałata 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2143 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,7 g,
Węglowodany - 285 g,
cukry proste - 57 g,
Błonnik - 33 g,
Sól - 6,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 18.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Sałata 17,5 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa Solferino 360 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Sasolka szparagowa z masłem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 1921 kcal,
Białko - 97 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23,5 g,
Węglowodany - 256 g,
cukry proste - 35 g,
Błonnik - 46 g,
Sól - 6,2 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top