Rejestracja 81 537 41 71 

Data 15.03.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jaglana na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy- żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem niskosłodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g 1 szt,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
  • Bułka pszenna-wrocławska 25 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2354 kcal,
Białko - 94 g,
Tłuszcze - 72 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g,
Węglowodany - 349 g,
Cukry proste - 72 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 3,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 15.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 75 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet z dorsza pieczony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy, żytni 100 g,
  • Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
  • Szynka gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1793 kcal,
Białko - 92 g,
Tłuszcze - 57 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 16,4 g,
Węglowodany - 248 g,
Cukry proste - 40 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 5,8 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top