Rejestracja 81 537 41 71 

Data 13.03.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Zacierka na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno- żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt owocowy 1 szt,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna-wrocławska 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko 50 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2420 kcal,
Białko - 146 g,
Tłuszcze - 99 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 37 g,
Węglowodany - 243 g,
cukry proste - 51 g,
Błonnik - 16 g,
Sól - 5,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 13.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Herbata bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt naturalny 1 szt,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Mandarynka 100 g,

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Jajo gotowane 50 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2382 kcal,
Białko - 129 g,
Tłuszcze - 103 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g,
Węglowodany - 256 g,
cukry proste - 45 g,
Błonnik - 42 g,
Sól - 5,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top