Rejestracja 81 537 41 71 

Data 29.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Pierś z indyka gotowana50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Herbatniki 20 g,

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Sos mięsno jarzynowy 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1917 kcal,
Białko - 116 g,
Tłuszcze - 63 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 231 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 29.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka gotowana50 g,
  • Twarożek z koperkiem i ogórkiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Sos mięsno jarzynowy z pieczarkami 150 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Sałatka z czerwonej papryki 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  •  Kisiel b/ cukru 200 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany 100 g,

Wartość odżywcza

Energia – 1961 kcal,
Białko - 105 g,
Tłuszcze - 64 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 262 g,
cukry proste - 53 g,
Błonnik - 41 g,
Sól - 4,7 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top