Rejestracja 81 537 41 71 

Data 12.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Twaróg z zieleniną 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałata lodowa 20 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

obiad

  • Zupa ryżanka 350 ml,
  • Leniwe z bułką tartą i masłem 350 g,
  • Surówka,
  • Jabłko pieczone 100 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Serek topiony 30 ,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pomidor 100g
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2451 kcal,
Białko - 129 g,
Tłuszcze - 85 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g,
Węglowodany - 298 g,
Cukry proste - 87 g,
Błonnik - 16 g,
Sól - 5,1 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 12.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Twaróg z zieleniną 50 g,
  • Ser żółty 50 g,
  • Sałata lodowa 20 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

obiad

  • Zupa szczawiowa 350 ml,
  • Kotlet pieczony z dorsza 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki 200 g,
  • Surówka z kapusty białej 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pasta hummus 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia -1903 kcal,
Białko - 92 g,
Tłuszcze - 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24,9 g,
Węglowodany ogółem - 240 g,
w tym cukry - 42 g,
Błonnik - 35 g,
Sól - 5,0 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top