Rejestracja 81 537 41 71 

Data 04.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszny pszenno żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Msło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka makaronowa z szynką i olejem 100 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 150 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Sałatka jarzynowa 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2134 kcal,
Białko - 122 g,
Tłuszcze - 70 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,2 g,
Węglowodany - 265 g,
Cukry proste - 39 g,
Błonnik - 23 g,
Sól - 5,4 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 04.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka makaronowa z łososiem 100 g,

obiad

  • Zupa kapuśniak 350 ml,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 150 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Sałatka z ogórka kiszonego i papryki 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/ cukru 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Sałatka jarzynowa 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2066 kcal,
Białko - 116 g,
Tłuszcze - 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 19 g,
Węglowodany - 259 g,
cukry proste - 32 g,
Błonnik - 37g,
Sól - 5,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top