Rejestracja 81 537 41 71 

Data 17.01.2024r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Kasza manna na ml. 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka kajzerka 50g 1 szt
  • Pasta z fasoli ziarnami 50 g,

obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 350 ml,
  • Wątróbka wp. z cebulką 150 g,
  • Ziemniak i gotowane 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2422 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 86 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g,
Węglowodany - 318 g,
cukry proste - 45 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 5,7 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 17.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka grahamka 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,

obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 350 ml,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniak i gotowane 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2165 kcal,
Białko - 97,5g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23,4 g,
Węglowodany - 319 g,
Cukry proste - 34 g,
Błonnik - 41 g,
Sól - 5,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top