Rejestracja 81 537 41 71 

Data 09.01.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany pszenno żytni. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Sałata 15g
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko pieczone 100 g,

obiad

  • Zupa krupnik 350ml
  • Makaron z sosem bolońskim 400g,
  • Brokuł gotowany 150g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczykiem z ryżem i warzywami 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Kawa na mleku b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana z kruszonką 50 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2471 kcal,
Białko - 123 g,
Tłuszcze - 70 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 346 g,
Cukry proste - 54 g,
Błonnik - 22 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 09.01.2024r

 

Dieta z ograniczeniem  łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100g,
  • Pierś z indyka wędlina 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Ogórki kiszone 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350ml
  • Makaron razowy z sosem bolońskim 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 75 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

Wartość odżywcza

Energia - 2101 kcal,
Białko - 106 g,
Tłuszcze - 59 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 18,8 g,
Węglowodany ogółem - 303 g,
w tym cukry - 39 g,
Błonnik - 43 g,
Sól - 5,8 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top